عایق حرارت و رطوبت از ضروری ترین مواد مورد استفاده در ساختمان ها می باشد که هدف اصلی آنها جلوگیری از هدر رفت انرژی و گرما می باشد. این مواد که به صورت جامد و مایع در شکل های مسطح، لوله ای و غیره تولید میشوند، از نظر ویژگی ها و بازدهی و کارایی با هم تفاوت زیادی دارند. بهینه عایق؛ مجری عایق کاری در پروژه های صنعتی و مسکونی و عمرانی در ادامه انواع مختلف عایق حرارت را معرفی نموده و ویژگی ها و مزایا و معایب هر یک را شرح خواهد داد.
یکی از مهم ترین فاکتورها در معماری و عمران و ساخت بناهای مختلف، فراهم ساخت شریط ایده آل از نظر دمایی می باشد. این مساله در محیط های مسکونی به منظور ایجاد آرامش بیشتر و همچنین کاهش هزینه ها اهمیت دارد. در مقابل، در بخش های صنعتی به منظور جلوگیری از آسیب وارد شدن به تجهیزات نیز فرایند عایق کاری و ورق کاری انجام میشود. عایق حرارتی به مواد معدنی و شیمیایی گفته میشود که امکان انتقال و جابه جایی گرما از محیط های گرم به سرد را تا حد امکان کاهش می دهد. این مواد به شیوه های مختلفی تولید شده و در انواع مختلف مایع و نانو و همچنین فوم و پشم شیشه مسطح و لوله ای و غیره تولید میشوند..
از مهم ترین موارد کاربرد هر یک از عایق های حرارتی می توان به سقف، پشت بام، کف ساختمان ها، لوله های بخار، تجهیزات و تاسیسات موتور خانه ها، دیوار ها و کف تراس و موارد مشابه اشاره نمود.
یکی از عایق های حرارت کاربردی عایق بویلر است ، این عایق برای جلوگیری از اتلاف حرارت و کاهش مصرف انرژی بویلرها مورد استفاده قرار می گیرد.
عایق حرارت یا عایق ضد حرارت به پوششی گفته می شود که مانع انتقال و هدر رفت حرارت می شود و می تواند مولکول های هوا را در خودش نگه دارد و از انتقال حرارت از مکانی به مکان دیگر جلوگیری کند. عایق های حرارتی به منظور بهینه سازی مصرف انرژی در مکان های مختلف مانند ساختمان ها، لوله های آب گرم و سرد، دیگ های بخار، کانال ها و مخزن و نظیر آن ها مورد استفاده قرار می گیرند. عایق ها معمولا از مواد مرکب که جامداتی غیر یکنواخت هستند و وزن سبک و استحکام بالایی دارند، ساخته می شود.
عایق های حرارتی از نظر جنس دارای انواع مختلفی مانند عایق الاستومری، عایق پلی اتیلن، عایق پلی یورتان، عایق پلی ایزوسیانورات، عایق پلی استایرن، فوم شیشه، فنولیک، پشم معدنی، پشم سنگ و پشم سرباره، پشم سرامیک، سیلیکات کلسیم، ورمیکولیت، پوشش های ضد تابش، شیشه اسفنجی، پرلیت، تخته های فیبری، تخته چوب پنبه فشرده هستند و از نظر ظاهری نیز به کفی، پتویی، تخته ای، قطعه ای، موج دار و بلوکی تقسیم بندی می شوند. در ادامه گفتار اطلاعات بیشتری درباره عایق حرارت ارائه خواهیم داد.
برای دیدن لیست کامل محصولات موجود می توانید به فروشگاه عایق مراجعه فرمایید:
دسته بندی های مختلفی می توان برای عایق حرارتی و رطوبتی ارائه داد، اما هدف تمام آنها با تمام تفاوت هایی موجود کاهش مصرف انرژی می باشد. با توجه به شکل ظاهری و تکنولوژی های به کار رفته در تولید این عایق ها می توان آنها را به گروه های زیر تقسیم بندی نمود:
این گروه از عایق ها همان طور که از نامشان مشخص است به صورت مایع می باشند و می توان از آنها در محیط های مختلف ساختمان ها و پروژه های عمرانی استفاده نمود. عایق هایی که به صورت مایع تولید میشوند در واقع از مواد شیمیایی و مواد معدنی تشکیل شده اند. مهم ترین ویژگی این گروه از عایق ها این است که همگی بر پایه آب و حلال می باشند و پس از قرار گرفتن بر روی سطوح به مرور چسبندگی در آنها ایجاد میشود. عایق حرارتی مایع در دو گروه قابل دسته بندی می باشند که عبارتند از:
از مهم ترین موارد کاربرد این عایق ها می توان به پوشش سطوح کف یا پشت بام و غیره که بتنی و آجری می باشند اشاره نمود. این عایق ها از مواد سیمانی تشکیل شده و قدرت چسبندگی بالایی دارند. به همین دلیل خیلی زود روی سطوح مختلف خشک شده و مانع از هدر رفت انرژی میشوند.
از دیگر انواع این عایق ها می توان نوع پلی اورتان اشاره نمود که قدرت چسبندگی آنها در سطح بسیار بالایی قرار دارد. این نوع عایق با مواد پلی اورتان تولید شده و به صورت فوم می باشد و روی سطوح مختلف می توان از آنها استفاده نمود. اجرای این نوع عایق روی سطوح صاف و هموارد از قبیل کف تراس، پشت بام و کف ساختمان های بسیار آسان می باشد، اما برای سطوح ناهموار نیاز به آماده سازی زیرساخت وجود دارد. لازم به ذکر است که عایق های حرارتی پلی اورتان نمی توانند در برابر دمای خیلی زیاد از خود مقاومت مطلوبی را نشان دهند. به همین دلیل از این نوع عایق در محیط های صنعتی با درجه حرارت بسیار بالا کمتر استفاده میشود.
فن آوری و تکنولوژی تولید مواد نانو در صنایع مختلف تغییر و تحول زیادی را بوجود آورد و نمونه بارز آن را می توان در عایق های حرارتی نانو مشاهده کرد. این عایق ها که به صورت ورق های مسطح تولید میشوند، امکان انتقال و جابه جایی گرما را در سطوح مختلف تقریبا به صفر می رساند. علیرغم مزایای متعدد این عایق ها، قیمت بالای آنها به عنوان یک مانع برای استفاده عمل می کند.
عایق های نانو را می توان در گروه های مختلفی تقسیم بندی کرد. به عنوان مثال عایق های رنگ نانو یکی از پرکاربردترین نمونه ها می باشد که شبیه به رنگ بوده و روی سطوح مختلف قابل اجرا می باشند. این نوع عایق نه تنها روی سطوح زمین قابل اجرا می باشد، بلکه از آنها برای عایق کاری لوله های آب و گاز و بخار نیز استفاده میشود. از دیگر انواع این عایق ها می توان به نوع چند لایه اشاره نمود. این عایق ها نه تنها از هدر رفت انرژی و گرما جلوگیری می کنند، بلکه از ایجاد زنگ زدگی و خوردگی سطوح نیز تا حد زیادی می توانند ممانعت کنند.
عایق حرارت نانو چند لایه ترکیبی از مایع و پرز الیاف مخصوصی می باشد که قدرت چسبندگی بسیار بالایی دارند. از این عایق ها می توان برای کف استخر، لوله های آب و فاضلاب، سقف و فندانسیون ساختمان ها، دیوار و همچنین کف کولر و موارد مشابه استفاده کرد.
در تولید عایق های مختلف که برای جلوگیری از هدر رفت گرما به کار می روند، لازم است به میزان مقاومت آنها در برابر افزایش دما توجه شود. به همین دلیل عایق های نسوز تولید شده اند که در آنها از ترکیباتی همچون سیلیسیم، کربن، کرم، منیزیم و آلومینیوم استفاده میشود. این عایق ها دارای تنوع زیادی می باشند و از نمونه های بسیار پرکاربرد آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
این نوع عایق بیشتر برای محیط هایی همچون کوره های فلزی در کارخانجات مورد استفاده قرار میگیرند که درجه دما بسیار بالا می باشد. به عنوان مثال، عایق های سرامیکی از جمله مواردی می باشند که در این کوره ها استفاده شده و درزگیری را به خوبی انجام می دهند.
در این قسمت از مقاله به معرفی ویژگیهای عایق حرارتی مناسب پرداختهایم:
عایق کاری و ورق کاری ساختمان ها به روش های مختلفی انجام می شود که در ادامه به معرفی هر یک از روش های متنوع عایق کاری حرارتی می پردازیم.
که در این روش از عایق کاری، با اضافه کردن لایه عایق حرارتی در سمت داخل دیوار انجام می شود و بعد از آن نیز پوشش نهایی از داخل دیوار صورت می گیرد.
عایق کاری حرارتی از بیرون هم به این صورت است که یک لایه حرارتی در سمت خارج از دیوار اضافه می شود و بعد از آن نیز پوشش نهایی از خارج دیوار صورت می گیرد. برای این روش عایق کاری هم بهتر است از موادی مانند پلی استایرن که خصیت ضد آب هم دارد استفاده شود.
در این روش از عایق کاری که از رایج ترین روش های عایق حرارتی است، از دو لایه دیوار همراه با مصالح ساختمانی که بین آن ها لایه ای از هوا یا عایق و یا حتی هر دو وجود دارد تشکیل شده است.
در روش عایق حرارتی همگن در قسمت بزرگ تر ضخامت پوسته ساختمان، مصالح ساختمانی که از خصوصیات عایق حرارتی برخوردار هستند، استفاده شده است. به طور کلی هرگاه بتوان با مصالح ساختمانی مقدار مقاومت حرارتی مورد نیاز با عایق کاری حرارتی را تامین کنیم، در واقع از این روش استفاده کرده ایم.
عایق حرارتی پشت بام یکی از مهم ترین بخش های عایق کاری و ورق کاری ساختمان است. عایق کاری بام در برای جلوگیری از اتلاف انرژی ، نفوذ رطوبت و آب باران و برف برای تمام سازه ها اجباری است. روش های مختلفی برای عایق کاری بام وجود دارد مانند استفاده از قیر، ایزوگام یا ابرو فلکس مه ایروفلکس جدیدترین و بهترین گزینه موجود در بین انواع عایق کاری برای پشت بام است. ایزو فلکس در هنگام اجرا بسته به سرد ، گرم یا معتدل بودن محیط به یکی از اشکال جامد، روغنی یا نیمه جامد ( عسلی ) در می آید و با ساختار فوق چسپنده خود به سطح مورد نظر می چسپند و به هیچ عنوان از سطح جدا نمی شود. استفاده از ایزو فلکس به دلیلی راحتی در نصب و هم چنین ایمنی بیشتر به دلیل عدم استفاده از حرارت در هنگام اجرا به صرفه تر است. اصلی ترین مریت ایزو فلکس نسبت به ایزوگام و قیر غیت است که ایزو فلکس پس از نصب تحت هیچ شرایطی از سطح کنده نمی شود.
فناوری نانو یکی از مهم ترین دستاوردهای بشر برای حصول نتایج بهتر در تولید انواع ابزار و تجهیزات مورد استفاده در صنایع مختلف است یکی از دستاوردهای فوق العاده فناوری نانو تولید نانو رنگ های عایق یا همان عایق های حرارتی دیوار نانو است. این عایق ها که بر پایه ی هیدروکربن ها و به روش نانو ساخته شده اند در حقیقت محلول های رنگ مانند هستند که با استفاده از وسایلی مانند قلمو یا پیستوله مانند رنگ روی دیوار قرار می گیرند.عایق های حرارتی دیوار نانو با داشتن خاصیت انعطاف پذیری و نفوذ ناپذیری فوق العاده به صورت کارآمدی از هدر رفت و اتلاف انرژی جلوگیری می کنند. از مزایای دیگر عایق های نانو می توان به اجرای آسان و کم هزینه آن ها اشاره کرد.
عایق حرارتی رو کار معمولا برای دیوارها آنجا می شود و به دوصورت رایج با سازه و بدون سازه انجام عایق کاری رو کار ممکن است. در عایق بندی رو کار دیدار با استفاده از سازه از یک لایه عایق حرارتی منعطف مانند پشم سنگ منعطف و یک سازه یا چارچوب نگه دارنده که به حفظ شکل عایق کمک می کند استفاده می شود و عایق وسازه ای که روی آن قرار گرفته به صورت رو کار بر روی سطح دیوار نصب و اجرا می شود. اما در عایق بندی حرارتی رو کار بدون استفاده از سازه از یک لایه عایق محکم و غیر منعطف به عنوان یک لایه رو کار برای عایق کاری دیوار استفاده می شود. البته در سال های اخیر روش های نوینی مانند نصب پانل ساندویچ سقفی فرایند عایق کاری را هم برعهده گرفته اند و کار را برای سازندگان ساختمان آسان کرده اند.
برای خواندن مطالب درمورد عایق برودتی میتوانید:
همان طور که در طول متن اشاره شد، تنوع در این عایق ها بسیار زیاد می باشد و میزان تحمل آنها در برابر حرارت و شرایط محیطی نیز با هم فرق دارد. به همین دلیل نوع کاربرد آنها نیز با هم متفاوت بوده و متناسب با ویژگی های آنها می توان در محیط های مختلفی از آنها استفاده کرد. برخی از موارد کاربرد این عایق ها عبارتند از:
بویلر یا دیگ بخار و لوله های متصل به آن که وظیفه انتقال بخار را بر عهده دارند از جمله تجهیزاتی هستند که عایق کاری برای آنها اهمیت زیادی دارد. روش های مختلفی برای عایق کاری این لوله ها وجود دارد که یکی از رایج ترین نمونه ها، استفاده از پشم سنگ و پشم شیشه می باشد. پشم شیشه یکی از عایق های معدنی می باشد و دلیل نامگذاری آن استفاده از شیشه ذوب شده در روند تولیدش می باشد. این نوع عایق به صورت صفحه های تخت و رول تولید شده و برای لوله های بخار از گذشته تا امروز کاربرد گسترده ای دارد.
پشم سنگ که از دیگر انواع عایق های معدنی می باشد، قدرت بسیار بالایی در جلوگیری از هدر رفت حرارت داشته و در اطراف لوله ها قرار میگیرند. این عایق ها از سنگ های بازالت تولید شده و به صورت صفحات در صنعت مورد استفاده قرار میگیرند.
از اصلی ترین موارد کاربرد عایق های حرارتی و رطوبتی می توان به پشت بام ها اشاره نمود. پشت بام نه تنها باید در برابر حرارت عایق باشد، بلکه امکان نفوذ آب باران و برف انباشته شده بر روی آنها به داخل نیز نباید وجود داشته باشد. به همین دلیل از انواع عایق های مایع و نانو و غیره می توان برای آنها استفاده کرد.
از دیگر عایق های پرکاربرد برای پشت بام ها می توان به پشم سنگ و پلی استایرن اشاره نمود که هر دو از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
در سقف ساختمان ها نیز از عایق های مختلفی استفاده میشود که از پرکاربردترین آنها می توان به پشم سنگ، پشم شیشه ، پلی اورتان، الاستومری و پلی استایرن اشاره نمود. علاوه بر این، عایق های ایزوهم که زیرمجموعه عایق های نانو می باشند نیز در سقف کاربرد زیادی داشته و قابل انعطاف بوده و غیر قابل اشتعال می باشند. این نوع عایق قدرت جذب رطوبت بالایی داشته و به همین دلیل امکان ایجاد نم و رطوبت در صورت استفاده از این نوع عایق در محیط مورد نظر وجود نخواهد داشت.
عایقهای حرارتی امروزه به عنوان یکی از مصالح ساختمانی، مطرح است. از گذشته در بخشهایی از کشور عایق حرارتی به عنوان یک عایق ارزان قیمت شناخته میشد. اما به مرور زمان و به علت بالا رفتن قیمت انرژیهای فسیلی، استفاده از این مصالح ساختمانی ضروری شد.
قیمت مناسب برای عایق حرارتی در کنار کیفیت بالا، از جمله مواردی است که باید در هنگام خرید عایق حرارتی در نظر گرفته شود. عایقهای حرارتی در ضخامتهای مختلف و در طرحها و رنگهای متفاوتی تولید میشوند. از عایقهای حرارتی در سقف، دیوار و سقف کاذب استفاده میشود.
از آنجایی که عایق حرارتی میتواند هزینهها را کاهش دهد، رغبت عمومی برای خرید آن در هنگام ساختمان سازی بسیار افزایش یافته است. اما متاسفانه برخی به دنبال خرید عایق حرارتی ارزان قیمت هستند تا هزینه کمتری بپردازند. عایق ارزان قیمت شاید در ابتدا هزینههای شما را کاهش دهد، اما در دراز مدت نمیتواند پاسخگوی نیازهای شما باشد. چرا که از کارایی و تاثیر آن کاسته میشود و هزینه اولیه شما از بین میرود.
برای خرید عایق حرارتی با قیمت مناسب میتوانید با تامین کنندگان اصلی این محصول مرکز فروش عایق ارتباط برقرار کنید. برای اطلاع از آخرین قیمت روز عایقهای حرارتی میتوانید از با کارشناسان بهینه عایق ارتباط برقرار کنید.
در هنگام خرید عایق حرارتی مناسب، لازم است تا با ویژگیهای این محصول آشنا باشید. در این حالت میتوانید مناسب ترین عایق حرارتی موجود را براساس نیاز خود خریداری کنید.
در خرید عایق حرارتی باید به نکات زیر توجه داشت، تا با پرداخت کمترین هزینه، قادر به خرید محصولی مناسب و باکیفیت باشید.
عایق کاری و ورق کاری ساختمان های مسکونی و همچنین بخش های صنعتی و تجهیزات و تاسیسات کارخانجات اهمیت زیادی داشته و هر یک بر اساس استانداردهای مختلفی انجام میشود. عدم رعایت استانداردها نه تنها منجر به افزایش مصرف انرژی میشود، بلکه می تواند خسارت های زیادی را به همراه داشته باشد. بهینه عایق یکی از تیم های با سابقه در زمینه اجرای پروژه های عایق کاری صنعتی و عمرانی می باشد. این تیم با تلفیق متریال با کیفیت و تخصص و تجربه مهندسین و افراد حرفه ای در این حوزه تا کنون موفق به اجرای پروژه های بزرگی شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان بهینه عایق تماس بگیرید
استفاده از عایق حرارتی در ساختمان ها و محل های دیگر موجب صرفه جویی و جلوگیری از اتلاف انرژی می شود. بهینه عایق یک برند معتبر و با سابقه بیش از نیم قرن فعالیت تخصصی در زمینه اجرای انواع عایق با بهره گیری از بهترین مواد اولیه و تجهیزات لازم است. بهینه عایق با بهره گیری از دانش فنی بالا و به روز ترین تجهیزات و هم چنین استفاده از کادری مجرب و کارآمد توانسته است همواره رضایت مندی بالایی در بین مشتریان کسب کند. شما می توانید با مراجعه به وب سایت بهینه عایق از تیم با تجربه و کارآمد بهینه عایق برای اجرا انواع پروژه های عایق بندی کمک بگیرید.
عایق حرارتی به مواد معدنی و شیمیایی گفته میشود که امکان انتقال و جابه جایی گرما از محیط های گرم به سرد را تا حد امکان کاهش می دهد. این مواد به شیوه های مختلفی تولید شده و در انواع مختلف مایع و نانو و همچنین فوم و پشم شیشه مسطح و لوله ای و غیره تولید میشوند.
این گروه از عایق ها همان طور که از نامشان مشخص است به صورت مایع می باشند و می توان از آنها در محیط های مختلف ساختمان ها و پروژه های عمرانی استفاده نمود. عایق هایی که به صورت مایع تولید میشوند در واقع از مواد شیمیایی و مواد معدنی تشکیل شده اند.
همان طور که در طول متن اشاره شد، تنوع در این عایق ها بسیار زیاد می باشد و میزان تحمل آنها در برابر حرارت و شرایط محیطی نیز با هم فرق دارد. به همین دلیل نوع کاربرد آنها نیز با هم متفاوت بوده و متناسب با ویژگی های آنها می توان در محیط های مختلفی از آنها استفاده کرد.
این عایق برای کجاها خوبه؟
سقف، پشت بام، کف ساختمان ها، لوله های بخار، تجهیزات و تاسیسات موتور خانه ها، دیوار ها و کف تراس و موارد مشابه
پشم سنگ بهتره یا پلی استایرن؟؟
هر دو یه کیفیت دارن
سلام برای مصارف صنعتی نیاز به عایقی داریم که بین دو ورق تیتانیومی قرار بگیرد. و حرارت های بالا را نیز تحمل کند(دمای حدود 1000 درجه
سانتی گراد را تحمل کند) و همچنین ضد قارچ هم باشد. پیشنهاد شما برای این قسمت استفاده از چه عایقی است؟
سلام لطفا برای مشاوره تخصصی و دقیق با ما تماس بگیرید شماره های تماس :
09126283425
44881590 – 44881229
سلام لطفا برای مشاوره تخصصی با ما تماس بگیرید شماره های تماس :
09126283425